marți, 16 aprilie 2013

Flori din materiale reciclate I

Sunt sigură că aveți pe acasă resturi de materiale rămase după ce v-ați făcut un costum, o rochie, perdele, sau poate o eșarfă veche...pe care nu o mai purtați sau care s-a rupt, ori haine vechi pe care nu le mai  purtați ..dar de care nu vă puteți despărți. Dar știați că există o cale mai bună decât să le aruncați ori să le țineți ascunse prin dulapuri? Puteți crea diverse lucruri cu ele, în funcție de dimensiuni, culori, textură, material, de la genți la sacoșe, sau tot felul de obiecte decorative. Pentru început, aș vrea să vă arăt cum să realizați flori pe care, mai apoi, le puteți purta sau face cadou cu diverse ocazii: zile onomastice, 1 martie, 8 martie etc. Astfel, pentru a vă veni în ajutor, m-am gândit să vă arăt și cum se face.
Spor la treabă!
I. Alegeți materialul pe care doriți să îl transformați si obiectele necesare pentru a realiza floarea: foarfecă, ac, ață, lumânare, brichetă/chibrit, perluțe/biluțe/etc.
II. Tăiați din material 5 cercuri cu diametrul de 8 cm. ca în imaginea de mai sus. 

III. Așezați materialul în două și coaseți 1 cm la mijloc pentru pasul următor ca în imaginea de mai sus.
IV. După ce ați stabilit centrul, veniți cu marginile către el ca în imaginea de mai sus.
V. Pentru a păstra forma de la pasul IV trebuie să veniți cu acul din vârful petalei, prin interior si tot prin interior să uniți cele două jumătăți ca în imaginea de mai jos.

VI. Procedați la fel cu toate celelalte 4 petale. 

 VII. Coaseți cele 5 petale una de alta tot prin interior, atât la bază, cât și la mijloc pentru a-și menține forma, ca în imaginea de mai sus.

VIII. Aprindeți lumânarea și treceți marginile petalelor prin foc pentru a da un contur frumos florii și pentru a împiedica materialul să se destrame, ca în imaginea de mai sus.
IX. Alegeți o biluță/perluță/etc. ce credeți că se va potrivi în mijlocul florii și coaseți-o sau lipiți-o(eu am avut de ales dinte o pietricică albastră și una maronie.

X. Atașați un ac de siguranță ori un alt dispozitiv de prindere pe spatele florii.
Floarea e gata!!! 

Bucurați-vă de ea!!!
Niciun comentariu: