sâmbătă, 4 mai 2013

Flori din materiale reciclate II

Hei!!! Am revenit cu noi modele de floricele realizate din materiale refolosibile!!! Spor la treaba
I. Alegeți 2 materiale (după plac) pentru a le combina și obiectele necesare pentru a realiza floarea: foarfecă, ac, ață, lumânare, brichetă/chibrit, perluțe/biluțe/etc.




II. Tăiați din fiecare material câte o fâșie în formă de dreptunghi (important este ca materialul pe care doriți să îl coaseti la suprafață să aibă lățimea mai mică decât cel de sub el, iar lungimea lor trebuie să fie aproximativ aceeași), apoi tăiați fâșii din fiecare material astfel încât acestea să semene cu petalele florilor.



III. După ce ați realizat operațiunea de mai sus, trebuie să treceți materialul prin foc pentru a fi siguri că nu se va destrăma, ca în imaginea de mai sus.

IV. Pentru a realiza floricica, trebuie să coaseți fiecare material in parte, apoi să le uniți. Pentru asta este nevoie sa realizați o cusătusă continuă, ca în imaginea de mai sus, apoi să trageți de material pentru a lua forma unei flori. După ce faceți asta cu ambele materiale, le puteți coase împreună ca în imaginile de mai jos.


V. Alegeți o biluță/perluță/etc. ce credeți că se va potrivi în mijlocul florii și coaseți-o sau lipiți-o(eu am ales o pietricică albă, sidefată).

VI. Atașați un ac de siguranță ori un alt dispozitiv de prindere pe spatele florii.
Am pus și câteva poze cu flori realizate în același mod (doar că la unele nu le-am mai tăiat în formă de petale, ci le-am lăsat în forma lor inițială -  dreptunghi sau le-am tăiat puțin diferit, ori am ales să pun și altceva în mijloc).













Un comentariu:

Anonim spunea...

Superbe ! Multumesc frumos; cautam idei ;)
Monica Purice